TUR ENG
KAYÜ Anasayfa
REKTÖRÜMÜZ, 100 OKUL VE TURİZM ARGE OKULLARI MESLEĞİ EĞİTİM ÇALIŞTAYINA KATILDI...

Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “100 Okul ve Turizm ARGE Okulları Mesleki Eğitimde Yiyecek İçecek Hizmetleri ile Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Çalıştayına” katıldı. Zoom programı üzerinden online (çevrimiçi) olarak gerçekleştirilen çalıştayın açılında konuşan Rektörümüz Karamustafa, mesleki ve teknik eğitimin önemine vurgu yaptı. Rektörümüz Karamustafa, “Mesleki ve teknik eğitim, bir ülkenin gelişiminde önemli rol oynamaktadır. İlgili her alanda mesleki ve teknik eğitime ne kadar önem verirseniz, sektörlerinizin gelişimini de o yönde artırmış olursunuz. Turizm, ülkemiz için önemli sektörler arasındadır. Ülkemiz turizmi gerek tesis, gerek eğitim, gerekse çalışan açısından önceki yıllara göre daha iyi ve ileri konumdadır. Bugün ülkemiz sahip olduğu nitelikli turizm eğitimi ile yurt dışına turizmde sadece alt ve üst kademe çalışan değil, üst düzey yönetici konumunda da çalışan gönderir duruma gelmiştir. Fakat bunun sürdürülebilir olması için ‘iyiyi daha iyiyi’ yakalamaya dönük faaliyetlerde bulunma için büyük gayret göstermeliyiz. Birçok ülkede, özellikle Kuzey Avrupa ülkelerinde mesleki eğitimde okuyan öğrencilerin toplam öğrenciye oranı yüzde 60-70 bandında iken bizim de bu oranları yakalamak için gerekli çalışmalarda bulunmamız. Ana nitelikli insan gücü bakımından oldukça önemli olan mesleki ve teknik eğitimin daha da yaygın hale getirilmesi için çalışmalıyız. Bu sebeple bugünkü çalıştay gibi çalışmalarda bulunulması önem arz etmektedir” diye konuştu.

04 Haziran 2021 Cuma